
Продажі закладів громадського харчування в Україні за тиждень з 23 по 29 березня скоротилися в середньому на 73% в порівнянні з аналогічним періодом в лютому.
Про це ОлФін дізнався з аналітики Опендатабот.
Найбільше падіння спостерігалося в Києві і Львові - на 78%, за ними йдуть Харків - 73%, Дніпро - 65%, Одеса - 60%.
Більше 160 тисяч працівників ресторанного бізнесу залишилися без роботи.
Зараз в країні функціонують понад 30 тисяч закладів.
Читайте також: МФО в Україні та Європі - чи є різниця в підході до роботи?
Нагадаємо, показник захворюваності КОВІД-19 становить 3,5 на 100 тис. Населення України. На 9:00 7 квітня зафіксовано 1462 випадки коронавирусной хвороби, з них 45 - летальні. 28 пацієнтів одужали. За добу було зафіксовано 143 нових випадки. З 1462 зафіксованих в Україні хворих коронавірусів в лікарнях знаходиться 691 осіб, з них 30 - на апаратах штучної вентиляції легенів (ШВЛ).
В українській столиці з 17 травня обмежили роботу ресторанів, барів, кафе, Спортзалів, спа-салонів, готелів, хостелів та також інших закладів харчування і точок торгівлі. Ресторани в країні можуть працювати тільки на доставку на час карантину.