
Збільшення кількості нових випадків захворювання коронавирусной інфекцією може бути пов'язаний із сезонним недоліком вітаміну Д.
Таку думку висловив лікар і телеведучий Сергій Малоземов.
При цьому він додав, що вітамін Д не впливає безпосередньо на сприйнятливість до вірусу, але зміцнює імунітет, тим самим допомагаючи захиститися від COVID-19.
«Простіше впоратися з інфекцією, навіть якщо вона вже виникла, коли у людини нормальний рівень вітаміну Д в крові», - зазначив Малоземов.
Експерт нагадав, що головними джерелами вітаміну Д є риба і морепродукти.
Читайте також: Вчені попередили про шкоду сиропів від кашлю при коронавірус
Нагадаємо, раніше дослідники з Медичної школи Бостонського університету виявили, що серед заражених коронавірусів пацієнтів з нормальним рівнем вітаміну Д в крові значно менше важких випадків і смертей. Так, залишковий рівень вітаміну Д може допомогти запобігти такі ускладнення, як цитокіновий шторм, який є потенційно летальною реакцією імунної системи.