
Садівники України з південних областей та Закарпаття на поточному тижні почали сезону реалізації абрикоса.
Про це ОлФін дізнався з аналітики EastFruit.
Так, фермери з південних областей та Закарпаття готові відвантажувати перші партії абрикоса від 20 до 30 гривень за кілограм, що в середньому на 15% дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Для порівняння: в 2019 році ціна на перші партії даних кісточкових не перевищувала 25 гривень за кілограм.
Подорожчання даного продукту сталося через поганий врожай на тлі заморозків цієї весни.
Читайте також: Страховка ОСАГО онлайн: електронний поліс з доставкою на пошту
На ринку з'явився і вітчизняний столовий виноград. Дрібнооптова ціна реалізації в Одеській, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях сьогодні коливається в межах від 90 до 140 гривень за кілограм.
Додамо, що на тлі високих цін на ягоди в цьому сезоні, ранній виноград користується непоганим попитом.